מה עושים כשפתאום יש התקפי חרדה בקשר זוגי?

מרץ 11, 2016
מה עושים כשפתאום יש התקפי חרדה בקשר זוגי?

אני בת 34 יוצאת עם בחור כבר חמשה חדשים, ושמחה מאד. עד לפני שבוע הייתי בטוחה שאנחנו סוגרים בינינו והולכים לקראת חתונה. בשבוע  שעבר "השמים נפלו" הוא אמר לי שבעבר לקח כדורים פסיכיאטריים כי סבל מחרדות. באותו רגע הרגשתי שהדם "עזב" אותי! ומאז… אני בסרט אחר. אני מרגישה בלבול ולא יודעת מה לעשות. מפחיד אותי להיכנס לקשר כזה. אולי זה גנטי, אולי פתאום  הוא יקבל התקף. הוא אמר שהוא בריא כבר זמן רב ואני תוהה, אנא אני באה ??



הזדהיתי עם תחושת הבלבול והמועקה שנקלעת אליה. ההרגשה שהנה את בדרך לסיום המסע המפרך שעברת בשנים האחרונות, כבר ראית את האורות מנצנצים מרחוק ובבת אחת הכל מתהפך וסימני השאלה הרבים חוזרים וביתר שאת…

למרות שהבהלה גדולה, אני מציעה לא להיחפז. חשוב להיות שקולים וללמוד את הנושא.

מה זה "התקפי חרדה"?

קודם כל חשוב להבין מה זאת ה"חרדה" שתקפה אותו מתי זה קרה ומה הרקע להתקפים. חשוב לבדוק אם יש אנשים נוספים במשפחתו שגם הם סובלים מחרדות או בעיות נפשיות שונות.

רוב בני אדם חווים חרדה במצבי לחץ חריגים ותחושה זאת משמשת כ"אזעקה" המתריעה בפני סכנות. יש אנשים שרגישים יותר, לחוצים יותר ולעיתים יש פגם במנגנון האזעקה שלהם והם סובלים מאזעקות שווא שבהמשך עלולות להתפתח להפרעת חרדה. בהפרעת חרדה התגובות הינן קיצוניות ומוגזמות. למשל, אדם שרואה נחש נבהל לכמה רגעים ובהמשך היום ממשיך את עיסוקיו ושוכח מזה, אבל אם הוא ממשיך לחשוש ולבדוק ופוחד שבכל מקום מסתתר נחש, זאת תגובה מוגזמת. בוודאי אם זה משתק אותו או מגביל אותו ביציאה מהבית וכשזה יותר קיצוני לפעמים עצם הדיבור על הנחש מקפיץ אותו וגורם לו להתקף חרדה כי בדמיון הוא כבר רואה את הנחש לידו.


חשוב לדעת שהפרעת חרדה היא תופעה נפוצה  ובהחלט יש דרך (בעזרת טיפול ולפעמים תרופות) לסייע להביא למצב רגיעה ותפקוד נורמטיביים. אדם לומד לזהות את הגורמים לחרדה שלו וחי את חייו בהתאם.

טוב שהוא דבר אתך, עצם זה שהוא דיבר אתך, אומר שהקשר שלכם חשוב ומשמעותי לו, ברור שהוא לא מדבר על זה עם כל אחת… יחד עם זאת, את לא הפסיכולוגית שלו. כדאי שתשתפי גם אותו בטלטלה שאת עוברת כי בסך הכל נשמע שהקשר ביניכם טוב ולכן נסי לבדוק הכל כדי לאפשר  את המשך בניית הקשר! כחלק מהבדיקה בקשי לדבר גם עם המטפל שלו, אם זה פסיכיאטר ו/או פסיכולוג.

שתפי אנשים אחרים משמעותיים לך (כגון הורים) כדי שיהיו אתך ויהוו תמיכה ואוזן קשבת במסע המאתגר שבו את נמצאת.

הצלחה רבה בעז"ה.

חוה.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *